Aanleveren kredietrapportages aan banken wordt makkelijker

Bron: Belastingdienst

SBR Banken, een samenwerkingsverband van Nederlandse banken, vereenvoudigt het aanleveren van kredietrapportages. Alleen nog enkelvoudige en/of geconsolideerde rapportages op basis van de juridische structuur zullen worden uitgevraagd. De uitvraag op basis van het kredietcomplex behoort hiermee tot het verleden. Dat schrijft de Belastingdienst.

Feedback

SBR Banken heeft feedback gekregen van de grotere accountantskantoren en deelnemers van de expertgroep Bankentaxonomie over de aanlevering van kredietrapportages. Op basis van die feedback is besloten dat alleen nog enkelvoudige rapportages en/of geconsolideerde rapportages op basis van de juridische structuur zullen worden uitgevraagd en dus niet meer op basis van het kredietcomplex.

Eenvoudiger proces

Het uitvragen van rapportages op basis van de juridische structuur betekent voor de intermediair een eenvoudiger proces dat beter aansluit bij de KvK-deponering, zo concludeert SBR Banken. De intermediair kan het werk uitvoeren binnen de bekende werkafspraken en regelgeving.

Handleiding aangepast

Als gevolg van de wijziging is de gebruikershandleiding van de SBR voor het opstellen van kredietrapportages op een aantal punten verduidelijkt.

terug

Ja, ik wil het fiscale nieuws van Nextens lezen

Blijf op de hoogte. Registreer nu gratis voor Nextens Selectie.