Aanhoudingen in belastingfraude bij administratiekantoor

Bron: FIOD

De FIOD heeft doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Leiden en omgeving. Bij het onderzoek zijn vier verdachten aangehouden. Er zijn vier mannen aangehouden die verdacht worden van opzettelijk onjuist indienen van aangiften omzetbelasting, valsheid in geschrifte en witwassen.

Te veel btw teruggevraagd

De 54-jarige hoofdverdachte wordt ervan verdacht voor zijn administratiekantoor te veel btw terug te vragen van de Belastingdienst. De Belastingdienst zag tijdens de controles dat ook door cliënten van het administratiekantoor vermoedelijk te veel btw werd teruggevraagd. De Belastingdienst vermoedt dat de fraude in 2011 is gestart en mogelijk nog steeds gaande was.

Opzettelijk

Waarschijnlijk hebben alle verdachten opzettelijk onjuiste belastingaangiften gedaan, waardoor te weinig belasting is afgedragen. Uit onderzoek blijkt dat zowel de hoofdverdachte als zijn cliënten dit vermoedelijk hebben gedaan door onderling valse facturen naar elkaar te sturen. Drie mannen worden ervan verdacht de teruggevorderde btw te hebben witgewassen. De administratie, computers, auto’s en het geld is in beslag genomen.

terug