7,9 miljoen mensen uitgenodigd voor belastingaangifte 2017

Bron: NOS

De Belastingdienst heeft ongeveer 7,9 miljoen mensen uitgenodigd om hun belastingaangifte in te dienen. Dit schrijft de NOS. De eerste aangiftes kunnen sinds 1 maart worden ingevuld.

1 april

De fiscus heeft 6,7 miljoen particulieren een uitnodiging gestuurd, en 1,2 miljoen ondernemers. Wie voor 1 april aangifte doet, hoort vóór 1 juli of hij moet bijbetalen of dat hij geldt terugkrijgt.  Aangifte doen kan via Mijn Belastingdienst, maar ook met de app Aangifte 2017.

App

Ongeveer 3,5 miljoen mensen kunnen de app gebruiken. De app is onder meer niet geschikt voor mensen die in 2017 niet het hele jaar dezelfde partner hadden, aftrekposten hadden of een woning hebben gekocht.

Bibliotheken

Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van hun aangifte, kunnen hiervoor onder meer terecht bij de Belastingdienst, maar dan moeten zij wel een afspraak maken. Ook in 150 bibliotheken wordt door maatschappelijke organisaties hulp geboden bij het invullen van de belastingaangifte. Maar men kan ook terecht in bijvoorbeeld wijkcentra en buurthuizen.

terug

Ja, ik wil het fiscale nieuws van Nextens lezen

Blijf op de hoogte. Registreer nu gratis voor Nextens Selectie.