57% meer interim accountants in VK door Brexit

Bron: Accountant.nl en GAN

De vraag naar interim accountants steeg in het Verenigd Koninkrijk met 57% door de Brexit. Dat blijkt uit onderzoek van Global Accounting Network (GAN). Door de Brexit is er meer behoefte aan specialisten en daarnaast zijn bedrijven terughoudend met het aannemen van vast personeel.

Sterke toename

In de periode van maart 2016 tot februari 2017 nam de vraag naar interim accountants in het VK met maar liefst 57% toe. Met name de interim senior accountants zijn in trek. ‘Hoewel interims in de accountancy al langer worden ingezet voor langdurige afwezigheid of voor de afsluiting van het jaar, is het pas sinds de laatste paar maanden dat de vraag naar senior accountants op projectbasis sterk stijgt’, zegt Marc Harris, Interim Management & Executive Search specialist bij Global Accounting Network.

Specialisten

GAN verklaart de sterkte stijging door de Brexit, waardoor er meer behoefte is aan specialisten. Daarnaast zijn bedrijven terughoudend met het aannemen van vast personeel. Een interim doorgewinterde professional weet volgens de werkgevers resultaat te boeken in tijden van verandering, heeft inzicht in herstructurering en weet kosten te besparen. Aan de andere kant vindt de professional het gevarieerde werk en de flexibiliteit van de regeling fijn, evenals de royale beloning.

Onzekerheid

Uit een enquête onder Britse parlementsleden bleek eerder al dat 47% verwacht dat de Brexit een positieve impact zal hebben op het accountantsberoep. En uit onderzoek van Source Global Research blijkt dat de adviestakken van Big Four flink zullen profiteren van het Britse vertrek uit de EU. Door de onzekerheid dat de Brexit met zich meebrengt, is de verwachting dat 82% van de klanten, voornamelijk financieel dienstverleners, advies wil van één van de vier grote accountantskantoren.

terug